ⓅⒼⓀⓝⓔⓔⓚ

ⓅⒼⓀⓝⓔⓔⓚ

پنـدار گفتـار کـردار نیک
ⓅⒼⓀⓝⓔⓔⓚ

ⓅⒼⓀⓝⓔⓔⓚ

پنـدار گفتـار کـردار نیک

٧) - ماساژ + ورزش عضلات

 
 پندار ، گفتار ، کردار نیـک PGKNEEK@CHMAIL.IR

ماساژ، انواع آن و آموزش تصویری ماساژ


چه کسی دوست ندارد که ماهیچه هایش را ورز دهند و با ماساژ به بالاترین میزان آرامش دست پیدا کند؟ ماساژ در همه جای دنیا جزء نرمش های آرام بخش به حساب می آید و همه کشورها در حال ارتقاء آن هستند و رفته رفته این نرمش در حال وارد شدن به چرخه سلامتی انسان است.

انواع ماساژ
هزاران نوع مختلف ماساژ وجود دارد که با سلیقه ها و نیازهای متفاوت مردم مطابقت دارد. در این قسمت تعداد انگشت شماری از انواع مختلف ماساژ را برای شما آورده ایم که هر یک از شما چه یک مرد تنومند، چه یک زن ظریف ، چه فرد درحال رشد و در سنین بلوغ، همه و همه می توانید از آنها بهره ببرید.

ماساژهای ملایمــــــــــــــــــــــــــــ
ماساژ کالیفرنیایی
ابتدا کل بدن را چرب می کنید و سپس ضربه های آرامی را پشت سر هم بر آن وارد می کنید. مقدار بسیار کمی فشار در این نوع ماساژ وجود دارد.

فواید: کل بدن به آرامش دست پیدا می کند و ذهن شما نیز در حالت مناسبی قرار می گیرد. همانطور که مشاهده کردید این ماساژ باعث می شود که حالت نرمی به تمام اعضای بدن شما دست بدهد.
دلیل نیاز شما به آن: اگر شما در محیطی زندگی می کنید که دائما تحت فشار قرار دارید ماساژ کالیفرنیایی بهترین راه برای تمدد اعصاب و بدست آوردن آرامش است. این ماساژ باعث می شود که باتری بدن شما مجددا شارژ شود و نگرانی هایتان را برای مدت کوتاهی بدست فراموشی بسپارید.

اِسالِن
این نوع ماساژ ماهیچه ها را منبسط کرده و گردش خون را به وسیله مالش های طولانی مدت و ملایم تنظیم می نماید. با این کار هشیاری بدن شما بالا رفته و قدرت تفکر شما را به طرز شگفت انگیزی ارتقا می دهد.

فواید: علاوه بر اینکه آرامش عضلات و سیستم عصبی را برای شما به همراه دارد، غدد لنفاوی و رگ های خونی را هم وادار می کند که تکسین بیشتری دفع کنند و همچنین قابلیت ارتجاعی بافت ها را نیز افزایش می دهد.
دلیل نیاز به آن: اگر شما در دنیای سرعت زندگی می کنید و نمی توانید برای بدن خود آنطور که باید و شاید اهمیت قائل شوید این تنها کاری است که می تواند جوانی و شادابی را تضمین کند.

حس درمانی
نقاطی که در دست ها و پاها از خود نسبت به یک محرک بیرونی عکس العمل نشان می دهند، به تمام نقاط بدن می رسند و از این طریق از فشار وارد بر این قسمتها را کاهش می دهند. این ماساژ گردش خون، و عملکرد ذهن و بدن را بهبود می بخشد.
فواید: از جمله مزایای این تمرین ارتقای هشیاری روحی و جسمی است. انگیزه، اعتماد به نفس و تمرکز شما افزایش پیدا می کند.
دلیل نیاز به آن: یک تغییر جزئی در دست ها و پاهای شما می تواند سیستم کل بدن شما را دگرگون سازد پس هر طور که شده به دنبال این نوع ماساژ بروید. حکایات زیادی از گذشته بر جا مانده که دلیل خوبی برای حمایت از این ادعا می باشد.

ماساژ تایلندی
این نوع ماساژ به "یوگا برای افراد تنبل" تشبیه شده که در آن تمام عضلات بدن کشیده می شوند و مفاصل نیز باز و بسته می شوند. این کار را باید از کف پای خود شروع کنید و کم کم آنرا به قسمت های بالایی هدایت کنید.

فواید: متخصصان این نوع ماساژ معتقد هستند که اگر تمرین های آنرا انجام دهید، بدن شما از آن حالت خشکی در می آید و "سطح انرژی" بدن در حال نرمال قرار می گیرد.

دلیل نیاز به آن: با این کار قابلیت ارتجاعی بدن افزایش پیدا کرده، سلامت تمام نقاط آن تضمین می شود. و بیشتر به افرادی توصیه می شود که بیشتر وقت خود را در پشت میز صرف می کنند.

وَتسو
در این نوع ماساژ فرد مورد نظر در داخل آب گرم دراز می کشد و سپس قسمت های مشخصی از بدن او مورد ماساژ قرار می گیرد. به دلیل اینکه جاذبه در آب تا حدی کمتر می شود ماساژ دهنده از آزادی عمل بیشتری برخوردار است.
فواید: زمانی که در آب شناور هستید بیشتر بر روی تنفس خود تمرکز می کنید و به همین دلیل نفس های عمیق کشیده و به آرامش بیشتری دست پیدا می کنید.
دلیل نیاز به آن: اگر می خواهید زمانیکه در آب شناور هستید به آرامش کامل دست پیدا کنید، وتسو بهترین انتخاب است.

ماساژهای محرک جنسی
این نوع ماساژ بیشتر به عنوان نوعی پیش نوازی قبل از شروع ارتباط جنسی به شمار می رود که از تلفیق چند ماساژ مختلف بوجود آمده و باعث تحریک پوست و خوب، آآ ، اندام های معینی از بدن می شود.
فواید: می تواند به عنوان تحریک مناسبی برای برقراری ارتباط جنسی باشد و می تواند شریک زندگی شما را به خوبی تحریک کند.
دلیل نیاز به آن: اگر شما برای شروع رابطه با مشکل مواجه هستید و شریک شما اندکی سرد مزاج است ماساژهای محرک جنسی می توانند گزینه خوبی برای شروع باشند.

ماساژ استخوانی
بر اساس درمان از طریق مالش ماهیچه ها و استخوان ها این نوع ماساژ شما را از شر فشار و استرس ذهنی و ماهیچه ای خلاص می کند. بدن را متعادل می کند، درد و استرس را از شما دور نگه می دارد.

فواید: هشیاری درونی شما را افزایش می دهد و سبب می شود شما مشکلات و ناراحتی هایتان را درمان کنید. ( به اصطلاح نوعی خود درمانی است)
دلیل نیاز به آن: این ماساژ از سایر ماساژ هایی که ذکر شده تاثیر بیشتری داشته و اثر آن برای مدت زمان بیشتری در بدن شما باقی می ماند. همچنین سلامتی روحی و روانی را نیز به همراه دارد.

ماساژ های شدیدــــــــــــــــــــــــــــ
حالا از این ماساژهای ملایم و شیرین می گذریم و به انواع سخت تر آن می رسیم. ماساژهای عمیقی که تاثیر آنها بسیار شگرف و عینی است.

آما   :    بر اساس طب سوزنی چین باستان این ماساژ بر روی قسمت های حساس بدن تاثیر گذاشته و میزان انرژی را تنظیم می کند.

فواید: کانال هایی برای ورود و خروج انرژی باز می کند و مزایای بیشماری را به همراه دارد.
دلیل نیاز به آن: استرس، کمر درد، اضطراب، سر درد، بیخوابی، و آرتروز تنها نمونه های کوچکی از بیماری هایی هستند که از طریق این نوع ماساژ قابل درمان می باشند.

ماساژ نقاط حساس
فشارهای دائمی معمولا بر روی نقاط حساس بدن تاثیر منفی می گذارند و سبب می شوند که مواد زائد در این قسمت ها انباشته شود. این ماساژ باعث دفع تکسین و ترشح آندروفین در بدن می شود.

فواید: باعث از بین بردن فشار ماهیچه ای شده و دردهایی که از طریق اسیب های ورزش، جراحی و تصادفات به بدن وارد شده را از بین می برد.

دلیل نیاز به آن: اگر شما ورزشکار هستید، از دردهای دائمی گردن رنج می برید، مچ درد دارید، دچار آماس کیسه های مفصلی، کمر درد، سیاتیک، آرنج درد هستید؛ ماساژ نقاط حساس می تواند به سادگی تمام این دردها را درمان کند.

شیاتسو
همانند آما، شیاتسو نیز بر روی نقاط فشار کار می کند، اما علاوه بر آن بر روی گردش خون و کشش مفاصل نیز موثر است.
فواید: این ماساژ سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و شما را در مقابل کمر درد، سر درد، اسم، و خشکی ستون فقرات نجات می دهد.
دلیل نیاز به آن: شیاتسو به عنوان یکی از ماساژ های معروف به شمار می رود که تمام مزایای آن از طریق علمی به اثبات رسیده اند. این ماساژ برای دنیای سخت کاری امروز گزینه خوبی است.
ماساژهای ورزشی
این ماساژ بیشتر برای ورزشکاران کاربرد دارد و تلفیقی از ماساز سوئدی و شیاتسو است که بر روی ماهیچه های خاصی که ورزشکار بیشتر از آنها استفاده می کند توجه دارد.
فواید: باعث می شود که ورزشکار کار خود را به بهترین نحو انجام دهد، احساس سستی و تنبلی را از بین می برد، آسیب های ورزشی را التیام می بخشد، از ورم کردن قسمت های مختلف بدن جلوگیری می کند و در آخر به بهبود اندام صدمه دیده کمک می کند.
دلیل نیاز به آن: اگر شما ورزش را به طور حرفه ای دنبال می کنید، این ماساژ یکی از تمرین های ضروری در دوره آموزشی شماست.


ماساز سوئدی
این ورزش به عمق ماهیچه ها و استخوان ها نفوذ می کند و جریان خون به سمت قلب را تسریعمی بخشد.
فواید: زمان بهبودی از آسیب های وارده بر ماهیچه ها را کاهش می دهد، دفع اوریک اسید و لاکتیک را افزایش می دهد و در آخر قابلیت ارتجاعی رباط و زرد پی را بیشتر می کند.
دلیل نیاز به آن: اگر شما دچار تنبلی مزمن عضلات هستید و یا اگر شغل شما طوری است که باید همیشه مشغول کارهای سخت فیزیکی باشید، ماساژ سوئدی برای شما نقش دارو را بازی می کند.

سایر ماساژهاـــــــــــــــــــــــ
بسیاری از پیشگامان امر ماساژ درمانی انواع مختلفی از ماساژ های نوین را معرفی کرده اند که البته فواید آن به طور علمی ثابت نشده است. اما به طور چشمگیری قابل استفاده بوده و نتایج مطلوبی را نیز به دنبال داشته اند. در این قسمت تعدادی از آنها را ذکر می کنیم

کشش لنفاوی
مالش های آرام و دایره ای شکل بر روی سیستم لنفاوی بدن تاثیر بسزایی دارد. عدم تحرک باعث جمع شدن میزان بالایی تکسین در بدن انسان می شود و شما می توانید از طریق ماساژ آنها را از بدن خود خارج نمایید.
فواید: این ماساژ سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و همچنین سوخت و ساز شیمیایی را که می تواند استرس و فشار را کنترل نماید، را تنظیم می کند.
دلیل نیاز به آن: اگر شما به درستی غذا نمی خورید، سیگار می کشید، از مشروبات الکلی استفاده می کنید و بدن شما توانایی تنظیم ترشح مناسب هورمون ها را ندارد و تکسین ها تمام نقاط بدن شما را اشغال کرده اند، بهتر است خیلی سریع به این ماساژ رجوع کنید.

جین شین دو
بر اساس طب سوزنی چین و طب سنتی ژاپنی ها، جین شین دو باعث از بین رفتن استرس و پیدا کردن دید تازه ای نسبت به دنیای خارج می شود.
فواید: جین شین دو نقاط تحت فشار را آرام می کند و احساساتی نظیر: استرس، اضطراب، گناه و خشم را از بین می برد.
دلیل نیاز به آن: اگر شما جزء آن دسته از افراد خود دار هستید که تمام ناراحتی ها و مشکلات را برای خودتان نگه می داردید این ماساژ راه خوبی برای تخلیه عواطف درونیتان است.

تراگر
استفاده مکرر از دست و پا و کمر باعث گرفتگی عضلات این قسمت از بدن می شوند و از طریق این ورزش می توانید تسکین و آرامش را به آنها هدیه کنید.
فواید: تحرک شما را بیشتر می کند، آرامش خاطر و "سلامت درونی" را برایتان به ارمغان می آورد.
دلیل نیاز به آن: خشکی مفاصل را از بین می برد و قابلیت انعطاف پذیری بدن را افزایش می دهد.

ماساژ سنگی
سنگ های سرد و یا گرم کاملا صاف را که به روغن آغشته شده اند را به بدن فرد فشار می دهیم. این ماساژ معمولا با ماساز سوئدی همراه است.

فواید: گفته می شود که سنگ های مختلف دارای خواص درمانی متفاوتی هستند به همین دلیل مزایای هر سنگی متفاوت است و با توجه به نیاز مراجعین قابل درمان می باشد.

دلیل نیاز به آن: برای آندسته از افرادی که به خواص جادویی سنگ ها اعتقاد دارند پیشنهاد می شود.

ماساژ سر
با لمس کردن جمجمه که تمام اعصاب بدن انسان در آن قرار دارد و تنش و استرس از آنجا شروع می شود می توانید تمام عملکردهای نادرست را از بین ببرید.

فواید: این ماساژ به عنوان نوعی خود درمانی به شمار می رود و هر کس به راحتی می تواند این کار را بر روی خود پیاده کند. همچنین عملکرد کلیه سیستم ها بدن را به حالت نرمال باز می گرداند.

دلیل نیاز به آن: برای بیماری های گردن، ستون مهره ها و تمام بیماری هایی که به دلیل استرس در فرد بروز می کنند و بیماری های روانی بسیار مفید است.

پفریمر
این ماساژ را خانمی که خود دچار فلج نسبی بود کشف کرد به همین دلیل نام او را بر روی این ماساژ گذاشتند. این ماساژ فشار های عضله ای را کاهش می دهد و باعث به جریان افتادن خون در رگ ها شده و اعصاب حسی را رها می کن.
فواید: فرایند اکسید و دی اکسید شدن را در ماهیچه هایی که هیچ حرکتی ندارند تسریع می بخشد و سلامت فرد را تضمین می کند.
دلیل نیاز به آن: این ماساژ می تواند به کسانیکه از بیماریهای ماهیچه ای نظیر: تصلب بافتها، پارکینسون، سکته، سوء تغذیه رنج می برند می توانند از فواید این ماساژ بهرمند شوند.

قدرت شفا بخش ماساژـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
علم ثابت کرده که ماساز باعث از بین رفتن استرس شده و سلامت بدن را افزایش می دهد. به علاوه هنگامیکه کسی شما را ماساژ می دهد احساس فوق العاده ای به شما دست میدهد. با این همه مزایا خیلی سخت است که متقاعد نشوید. پس هر کدام که برایتان مناسب است را انتخاب کنید تا از فواید بیمشار آن بهرمند شوید.

تاثیرات ماساژ بر بدن

در کل ماساژ عبارت است از یکسری حرکات منظم و اصولی که افراد با داشتن مهارت های خاص در انجام حرکات دستی روی بافت های بدن و صورت انجام می دهند که ماساژ روی سیستم عصبی بدن ، گردش خون ، عضلات ، مفاصل و پوست تاثیر می گذارد.

ماساژ فواید بسیاری دارد از جمله اینکه موجب رفع استرس و خستگی شده و ایجاد آرامش می کند و حالت ریلکسیشن و سبکی را در فرد بوجود می آورد.
علاوه بر این رفع کوفتگی و گرفتگی عضلات ، تناسب اندام ، تمدد اعصاب و سرعت بخشیدن به جریان خون و همینطور پیشگیری از بسیاری از بیماری ها را به دنبال دارد.

تاثیر ماساژ روی گردش خون :
ماساز کمک می کند که جریان خون و لنف از اندام ها و عضلات به قلب برگردند و به همین دلیل هنگام ماساژ باید حرکات را از اندام ها در جهت مرکز بدن یا قلب انجام دهیم.
همینطور در ماساژ روی مویرگ ها و عروق خونی فشار وارد می شود که همین فشار کمک می کند که خون و مواد به قلب هدایت شوند و از متوقف شدن آن ها جلوگیری شود. همچنین در ماساژ به علت فشاری که روی مویرگ ها وارد می شود ، موجب می شود که مقدار خون مبادله شده بین بافت ها نیز افزایش یابد .

 تاثیر ماساژ روی درد :       یکی از کاربرد های رایج ماساژ در کاهش درد می باشد زیرا از طرفی از توقف مواد زائد در بافت ها جلوگیری می کند که خود موجب کاهش درد می شود به اینصورت که با ماساژ، گردش خون افزایش می یابد که به موجب آن کوفتگی عضلات کاهش می یابد . اگر حرکات ماساژ را به صورت ملایم و آرام شروع کنیم و به تدریج به آن شدت دهیم ، به موجب آن حساسیت گیرنده های درد کم شده و آستانه درد آن بالا می رود و از این طریق درد کاهش می یابد.

تاثیر ماساژ بر پوست :
در ماساژ بخش قشری پوست جدا می شود که در نتیجه آن گردش خون بهتر شده و مجرای غدد چربی و عروقی باز می شود. همچنین در بهبود تنفس پوستی و عملکرد تراوش پوست مفید است.
در نتیجه ماساژ، پوست گرم می شود که با گرم شدن پوست ، خاصیت الاستیکی و ارتجاعی پوست افزایش یافته و درد ناشی از کشیدگی پوست کم می شود و مواد زائد متابولیکی پوست دفع می شود و چسبندگی مزمن را از بین می برد.

تاثیر ماساژ روی روح و روان :
معمولا افراد در طول روز با استرس و هیجان های زندگی مواجه هستند که در جریان آن عضلات دچار خستگی و سفتی می شوند که اگر فرد بعد از آن در یک محیط ساکت و آرام دراز بکشد و تحت حرکات و فشار های ملایم قرار بگیرد ، همگی موجب ایجاد آرامش در افراد می شود و اگر درد و ناراحتی هایی که در افراد وجود دارد ، توسط ماساژ از بین برود ، می تواند تاثیر بسیار مهمی در آرامش فرد از نظر روحی داشته باشد.

 عوارضی که ماساژ ممکن است داشته باشد

- خونریزی داخلی
- آسیب‌های عصبی
- فلج موقت
- حساسیت به روغن یا لوسیون ماساژ
توصیه می‌شود قبل از جلسه ماساژ با ماساژدهنده خود راجع‌به بیماری‌تان صحبت کنید. همچنین حتما باید سوالاتی از از او بپرسید:

آیا شما مجوز یا گواهی ماساژوری را دارید؟
چه آموزشی دیده‌اید و چقدر تجربه دارید؟
برای درمان من چند جلسه ماساژ لازم است؟
درست است بیشتر مردم فکر می‌کنند ماساژ یک احساس خوب و آرامش‌بخش به آن‌ها می‌دهد، اما فکر کردن کافی نیست و باید از این روش استفاده کرد. شما حتی می‌توانید با شرکت در کلاس‌های آموزشی ماساژ، خودتان هم ماساژدادن را یاد بگیرید.

آموزش ماساژ ستون فقرات

 برای افزایش اثرگذاری این ماساژ  به جای روغن زیتون یا بادام تلخ می‌توانید از روغن کنجد استفاده کنید.

www.ROZANEHONLINE.com

 

قطعا شما در منزل‌تان تجهیزات لازم برای ماساژ مانند تخت مخصوص ماساژ ندارید اما می‌توانید به راحتی با کمک ابزاری ساده که حتما در منزل‌تان پیدا می‌شود شرایطی را فراهم کنید تا ماساژ راحت‌تری دریافت کنید. برای این کار می‌توانید از تختخواب‌تان کمک بگیرید. حتی اگر تختخواب در دسترس‌تان نیست، می‌توانید از زمین استفاده کنید. یک پتو یا تشک را به‌عنوان زیرانداز درنظر بگیرید و با کمک  یک بالشت نازک و  2 حوله لوله شده شرایطی را برای گیرنده ماساژ فراهم کنید که در آرامش و راحتی باشد. بالشت را روی تشک قرار دهید و با ملحفه آن را بپوشانید و از فرد بخواهید روی تشک دراز بکشد به‌گونه‌ای که سینه‌اش روی بالشت قرار بگیرد.

گروه سرگرمی روزنه

 

در مرحله بعدی سراغ حوله‌ها بروید. سعی کنید 2 حوله یک اندازه را انتخاب کنید. هر 2 را لوله کنید. یکی از آنها را زیر پیشانی فرد قرار دهید تا جایگاه مناسبی برای سر او فراهم کنید و دیگری را درست زیر پاهایش بگذارید، به‌گونه‌ای که پای او از مچ به پایین روی حوله قرار بگیرد تا زاویه کمر او در این مرحله صحیح و مناسب باشد. در این حالت از ماساژگیرنده بخواهید با تصویرسازی طبیعت یا یک خاطره خوش فضای ذهنی مثبتی را برای خود تداعی کند. در این مرحله روغن زیتون یا بادام تلخ را برای ماساژ ستون فقرات آماده کنید.

روزنه آنلاین

 

در این بخش کف هر دو دست را به روغن آغشته کنید. دست‌ها را به هم بمالید و آنها را روی ستون فقرات قرار دهید و با حرکت دایره‌وار دست‌ها را روی شانه‌ها بچرخانید. به این ترتیب عضلات شانه و ستون فقرات را درگیر می‌کنید. در این مرحله بعد از تکرار این حرکت به مدت 2 دقیقه عضلات سرشانه و گردن را نیز با کمک سرانگشتان هر دو دست ماساژ دهید. مراقب باشید که فشار دست‌های‌تان کنترل شده باشد.

 با کمک انگشت شست و سرانگشتان دست عضلات پشت را به آهستگی به سمت بالا بکشید. این حرکت را دو تا سه بار برای هر عضله تکرار کنید و از شانه به سمت پهلوها حرکت کنید. درست مثل خرچنگی که با چنگال‌هایش عضلات اطراف ستون فقرات را ماساژ می‌دهد. این تکنیک را بر عضلات هر دو سوی ستون فقرات تکرار کنید.

www.ROZANEHONLINE.com

 بعد از حرکت پنجه خرچنگ با مشت‌های بسته عضلات پشت را از اسپاسم‌ها و گرفتگی‌ها خالی کنید. برای اجرای این تکنیک باید مراقب باشید که از آوردن فشار بیش از اندازه روی بدن خودداری کنید. بعد از آنکه با مشت بسته به اصطلاح روی عضلات پشت راه رفتید استخوان‌های برآمده مشت بسته را از عضلات شانه به سمت کمر بکشید.

www.ROZANEHONLINE.com

 عضلات ذوزنقه‌ای شانه از دیگر نقاطی است که به تخلیه بار منفی و خستگی عضلات کمک می‌کند. برای ماساژ این نقاط کافی است عضلات شانه را با کمک انگشت شست و سرانگشتان‌تان با فشار ملایمی ماساژ دهید و سعی کنید تمام عضلات شانه را به خوبی ماساژ دهید. برای این کار کافی است بخشی از پوست و عضله را با کمک 4 انگشت و انگشت شست بگیرید و به آرامی چند درجه  بچرخانید. این ماساژ به بهبود جریان گردش خون در عروق این ناحیه کمک می‌کند.

www.ROZANEHONLINE.com

 در این مرحله برای آزاد کردن تنش عضلات نگه‌دارنده ستون فقرات از انگشتان شست کمک بگیرید. برای این کار انگشت هر دو شست را در طرفین ستون فقرات قرار دهید و از پایین گردن به سمت کمر حرکت کنید.

www.ROZANEHONLINE.com 

در مرحله آخر دوباره کف دست‌ها را روی شانه‌ها قرار دهید و به شیوه حرکت نخست دوباره عضلات پشت را از شانه‌ها به سمت کمر ماساژ دهید. در طول اجرای ماساژ هر زمان که احتیاج شد دست‌های‌تان را به روغن آغشته کنید و از خاصیت‌های روغن ماساژ غافل نشوید.

 نکته: اجرای تکنیک‌های ماساژ در محیطی آرام که موسیقی ملایم و آرام‌ پخش می‌شود توصیه می‌شود. رعایت این نکات به افزایش میزان آرامش و تخلیه اسپاسم‌ عضلات کمک می‌کند.

 www.ROZANEHONLINE.com

 آموزش ماساژ صورت !

چـشمـان خـود را ببـنـدید و کف دستها را روی چشمها قرار دهید. به روی چشم هـا فشـار ملایمی وارد کرده و به آهستگی دستها را بردارید.

فواید ماساژ صورت

1-ماساژ باعث بهبود حالت عضلات و پوست صورت شده، پوست نرمتر و با قوام تر می شود.

۲-ماساژ باعث ریلکس شدن عضلات صورت وچشمها میشود. 

۳-ماساژ سبب تسکین سر درد ها و دردهای ناحیه صورت میشود.

۴-ماساژصورت همچنین باعث کاهش چین وچروک ریز و کم عمق پوست میشود.

۵- تحریک جریان خون. 

۶-کاهش استرس و تنش. 

¥ نکته:پیش از ماساژ صورت دستهای خود را با آب و صابون کاملا بشویید.

¥ نکته: پیش از اقدام به ماساژ آرایش صورت خود را کاملا پاک کنید.

¥ نکته:چنانچه پوست صورت شما دچار آکنه و یا زخم است از ماساژ دادن صورت خودداری کنید. 

نکته:میتوانید در ماساژ صورت از روغنهای مخصوص نیز استفاده کنید. کف دستهای خود را به روغن آغشته کرده و به آرامی به صورت خود بمالید. (البته بغیر از ماساژ چشمها)

جهت کلی ماساژهای صورت میبایست مطابق روش زیر باشد: 

۱- چـشمـان خـود را ببـنـدید و کف دستها را روی چشمها قرار دهید. به روی چشم هـا فشـار ملایمی وارد کرده و به آهستگی دستها را بردارید. 

۲-جهت ماساژ چانه، شـست خـود را در وسـط چـانه قـرار دهـیـد و با حرکات چرخشی آن را ماساژ دهید.

۳- برای ماساژ پیشانی با کـف دستـها، یـکی بدنبال دیگری، روی پیشانی را از راس بینی تا خط رویش موها بکشید.

۴- از راس بیـنـی شـروع کرده، و از ابتدا تا انتهای ابروها را با انگشتان شست و اشاره نیشگون وار بکشید.  

گروه سرگرمی روزنه

 ۵- زیـر استـخوانهای گـونه را با ملایمت با سوی بالا فشار دهید و بمدت ۳۰ ثانیه نگه دارید. 

۶- انگشت اشاره و انـگشت میانی را دو طرف سوراخهای بینی قرار داده و در جهت زیر استخوان هــای گونه، سپس بالاتر تا گوشها بکشید و در انتها در ناحیه شقـیــقه ها یک حرکت دایره وار انجام دهید. 

۷- نـوک سـه انـگشـت خود را بروی بخش فوقانی پیشانی قـرار داده و بـا کـمـی فشـار بـه سـمــت شقیقه ها و پایین بکشید. 

۸- انگشتان را روی نقطه شروع ابروها گذاشته و به سمت شقیقه ها بکشید.  

۹- انـگشـت اشـاره را از وسط لبـها به سمت گوشه لبها و بالا بکشید و ۳۰ ثانیه نگه دارید. 

۱۰- از چـانه شروع کنید و کف دستانتان روی استخوانهای گونه و خط فـک بـه سـمت شقیقه ها و گوش مالش دهید.

۱۱- برای ماساژ چانه نوک انگشتان سبابه را روی چانه قرار داده و به سمت بـالا تـا پـایـین استخوانهای گونه بالا بکشید و ۳۰ ثانیه نگه دارید.

 ماساژ چشمها : 

۱- کف دست خود را به روی چشم هـا گـذاشـته و با اعمال فشاری ملایم بصورت چرخشی آنـرا ماساژ دهید.

۲- شـست و انـگشت اشـاره خـود را روی پلکهای پایین و بالا قرار داده و با ملایمت به مدت ۳۰ ثانیه ماساژ دهید. دراین ماساژ باید کره چشمها را نیز احساس کنید. 

۳- دو انـگشـت خـود را در دو طرف کره چشم قرار داده و با حـرکات ملایم رو به بالا و پایین بدون اعمال فشار چشمها را ماساژ دهید. 

۴- با چشمان کاملا باز و یا نیمه بسته، انگشت اشاره را در قسمت راست چشم(راست) قرار داده و سپس چشم را بسمت راست بچرخانید و در مقابل فشار انگشت روی کره چشم اندکی مقاومت کنید. برای چشم چپ نیز عکس بالا عمل کنید. این تمرین را سمت گوشه های داخلی چشم نیز انجام دهید 

www.ROZANEHONLINE.com 

 آموزش ماساژ کف پا      ماساژ کف پا یکی از انواع ماساژ است. ماساژ یکی از سریع ‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها برای رهایی از درد است. افراد در زمان‌های مختلف دست به این کار می‌زنند. اگر دقت کرده باشید، گاهی وقت‌ها که در بخشی از بدن احساس درد و ناراحتی می‌کنیم، ناخودآگاه آن نقطه را ماساژ می‌دهیم یا زمانی که سردرد داریم، شروع به ماساژ شقیقه و پیشانی خود می‌کنیم.  ماساژ، واکنشی طبیعی و غریزی به وجود درد یا عارضه‌ در بدن است که گهگاه به آن رو می‌آوریم. 

 

با این که افراد تصور می‌کنند برای انجام ماساژ درمانی، حتماً باید هزینه زیادی را بپردازند، باید گفت که هرکس می‌تواند ماساژ درمانی را بدون تقبل هیچ هزینه‌ای روی خود انجام دهد. بسیاری از افرادی که می‌گویند به هیچ وجه دست زدن به پاهایشان را دوست ندارند از یک ماساژ محکم و ریتمیک پا لذت می‌برند. 

www.ROZANEHONLINE.com 

ماساژ کف پا:

 -برای انجام ماساژ پاها، روی یک صندلی کوتاه بنشینید و تمام قسمت های کف پا، رویه پا، پاشنه پا و انگشتان پا را به آرامی ماساژ دهید. 

 -برای ماساژ پا یک دست خود را روی پا و دیگری را زیر کف پا قرار دهید و به آرامی‌ از انگشتان پا به سمت قوزک ماساژ دهید و این حرکت را به سمت انگشتان ادامه داده و تکرار کنید. 

 -پا را با یک دست نگه داشته و با دست دیگر انگشتان هر پا را محکم فشار داده و به آرامی ‌بکشید.

-با انگشت شست از قسمت بالایی کف پا، به صورت خطی فشار محکم به مرکز کف پا وارد کنید و در قوس و برآمدگی پا، فشاری چرخشی اعمال کنید. این حرکت را در 2 کف پا انجام دهید.

 -یک پا را نگه داشته و به پای دیگر آرام مشت بزنید و با حرکات انگشتان دست در سراسر کف پا حرکات چرخشی انجام دهید.

-از قوزک پا تا ناحیه ران را با دستان خود ماساژ داده و آن را 5 بار تکرار کنید.

 -زانو را با فشار چرخشی انگشتان در ناحیه کاسه زانو ماساژ دهید. ماساژ پا پس از یک ایستادن طولانی می‌تواند عضلات پا را آرام کرده و به حالت اول بازگرداند. ماساژ منظم ران، سیستم لنفاوی را تحریک کرده و ظاهر ران‌ها را بهبود می‌بخشد.

 علاوه بر ایجاد آرامش و رفع تنش، متخصصین رفلکش زون تراپی می توانند با استفاده از تحریک نقاط خاصی در کف پا به درمان برخی از بیماری ها بپردازند.

آموزش تصویری ماساژ صورت

آموزش تصویری ماساژ صورت
ماساژ صورت تاثیر چشمگیری بر زیبایی و شادابی چهره و کاهش روند پیری و چین و چروک دارد ، می توانید خودتان این کار را در خانه انجام دهید بدون هیچ هزینه ای ...

امروزه در تمام دنیا افراد زیادی جهت کاهش روند پیری پوست و شادابی آن، کاهش استرس و کاهش انقباضات عضلانی از فواید ماساژ بهره مند می شوند. پوست صورت شما اولین قسمت بدن شماست که جلب توجه می کند به همین دلیل ماساژ صورت از جایگاه ویژه ای برخوردار است. لزومی ندارد حتما به ماساژور مراجعه کنید می توانید به راحتی این کار را در خانه  و در فرصت ممکن انجام دهید .

فواید ماساژ صورت :
بهبودشکل و حالت عضلات و پوست صورت به گونه ای که پوست شما نرم تر و با قوام تر میشود.
ریلکس شدن عضلات صورت و چشمها
تسکن سردرد ها و درد های ناحیه ای صورت
کاهش چین و چروک ریز و کم عمق پوست صورت
تحریک جریان خون
کاهش استرس و تنش
ریلکس شدن کلی بدن از نظر فیزیکی و روانی
رهایی از فشار چشم ها
مراحل مختلف ماساژ صورت

1 - روغنی را انتخاب کنید که مناسب نوع پوست شما باشد 

2 - چند قطره روغن را با انگشتان خود گرم کرده و با حرکات ملایم روی همه نقاط صورت بکشید .

 

3 - حالا فکتان را رها کرده و لبخند بزنید ، بزرگترین لبخند ممکن و تا جایی که ممکن است همینطور بمانید.

 

4 - به سمت بالا ماساژ دهید . با حرکتی مثل جارو کشیدن ، پوست را بالا بکشید به آرامی اما محکم .

 
5 - بین ابروها را نیشگون بگیرید .این حرکت تنش را کم می کند.

 
6 - خطوط اخم بالای بینی را از هم دور کنید ، با استفاده از هر دو انگشت اشاره در گوشه داخلی ابرو، آنها را در امتداد ابرو بکشید

 
7 - با انگشت اشاره نوک بینی خود را به سمت بالا فشار دهید .آن را محکم نگه دارید ، حالا لب بالایی خود را به پایین بکشید و برای چند ثانیه نگه دارید .

 
8 - انگشتان وسطی خود را از بالای تیغه بینی تا پایین آن ،به صورت دایره های کوچک حرکت دهید .

 

9 - با انگشت حلقه،  زیر چشم خود را فشار دهید ، از داخل شروع کرده و به سمت بیرون حرکت کنید.در هنگام شروع یک نفس عمیق بکشید و هربار که فشار می دهید بازدم داشته باشید .

 
10 - چشمان خسته را بیدار کنید . بدون تکان دادن سر چند بار ،به بالا ، پایین و چپ و راست نگاه کنید .

 
11 - تقویت خط آرواره . از انگشت شست و کنار انگشت اشاره خود برای ایجاد یک حرکت مکشی پوست به سمت بیرون استفاده کنید. این کار باعث افزایش گردش خون و درخشش پوست شما می شود، شما می توانید در صورت تمایل برای گردن نیز از این روش استفاده کنید ..

 
12 - عضلات دهان خود را بکشید . با دهان باز به آرامی گوشه چپ دهان را تا جای ممکن به بیرون بکشید . حالا در طرف راست هم همین کار را انجام دهید . 5 بار تکرار کنید .

 
13 - طول کامل هر دو شست خود را زیر چانه قرار داده و محکم نگه دارید و چانه را به سمت پایین فشار دهید . بعد روی خط فک تا زیر گوش هم این کار را ادامه دهید .

 
14 - روی فک و گونه را نیشگون بگیرید . استفاده از نیشگون های ریز و زیاد روی فک و گونه ، باعث افزایش جریان خون و در نتیجه دریافت مواد مغذی در این نواحی خواهد شد. 

  
15 - با حرکات کشش دست روی پوست و ماساژ محکم تر کار را تمام کنید .این کار به استحکام پوست کمک می کند .  

 



تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس این حرکات را سه یا چهار بار در هفته انجام دهید تا در دراز مدت شاهد نتیجه آن باشید، همچنین اگر شما به رشته ورزشی دیگری نیز مشغول هستید این حرکات به رشد( رسیدن به هدف ) شما کمک بیشتری خواهند کرد. دقت کنید حتما” از یک زیرانداز مناسب استفاده کنید. همچنین اگر به تازگی می خواهید این حرکات را انجام دهید شاید در ابتدا مقداری برایتان دشوار باشد.قبل از انجام حرکات بدن را با حرکات کششی و ورزشی گرم کنید.

 

حرکت اول

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

روی زمین به پشت دراز بکشید و پاها را تا زاویه ۴۵ درجه بالا بیاورید.دست ها را به صورت کشیده در کنار بدن قرار دهید.سپس با حرکت دم ( نفس کشیدن) ۵ بار دست ها را بالا و پایین بیاورید و با حرکت بازدم نیز ۵ بار این حرکت را تکرار کنید.سپس استراحت کنید.این حرکت را ۱۰ بار تکرار کنید. یعنی در مجموع باید ۱۰۰ بار دست ها را حرکت دهید.

 

حرکت دوم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

به  پشت روی زمین بخوابید. دست ها در کنار بدن روی زمین باشد و پای راست را بالا بیاورید. پا باید کاملا” صاف و کشیده باشد و نوک پا رو به بالا باشد. سپس در جهت عقربه های ساعت با همین پا یک دایره درست کنید. یعنی پا را به حالت دورانی در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. در این مرحله ۸ بار این حرکت را تکرار کنید، سپس ۸ بار هم در جهت خلاف عقربه های ساعت.این حرکت را برای پای چپ نیز تکرار کنید.

 

حرکت سوم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

به پشت روی زمین بخوابید، سر، گردن و شانه را بلند کنید. سپس هر دو پا را نیز بلند کرده و پای چپ را با دست هایتان به طرف بدن بکشید. به نحوی که پای راست در همان وضعیت بماند،سپس پا را در همان حالت تغییر دهید و پای راست را به طرف بدن بکشید.این حرکت را به صورت متناوب و ۸ بار تکرار کنید.

 

حرکت چهارم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

به پشت روی زمین بخوابید و مانند حرکت اول پاها را تا زاویه ۴۵ درجه بالا بیاورید و همچنین سر، گردن و شانه ها را نیز بالا بیاورید. سپس دست ها را بالای سر برده و یک دایره رسم کنید. بدین صورت که دست ها را ابتدا رو به عقب بچرخانید، سپس به طرف پا ( دست نزدیک زانو شود ) و به موقعیت اول برگردانید.این حرکت را ۸ بار تکرار کنید.

 حرکت پنجم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

مطابق تصویر به پهلو قرار بگیرید به نحوی که پاهای شما از لگن کمی جلوتر باشد. سپس پای راست را چند سانتی متر از زمین جدا کنید. پا باید صاف و کشیده باشد و نوک پا را به بالا باشد. سپس با همین پا یک دایره کوچک ایجاد کنید ۸ بار رو به جلو و ۸ بار نیز رو به عقب.سپس حرکت را برای پای چپ نیز تکرار کنید.

 حرکت ششم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

مانند حرکت قبلی قرار بگیرید و پاها ار مقداری نسبت به لگن جلوتر قرار دهید. پای راست به صورت صاف و کشیده به طرف بالا ببرید سپس به آرامی به طرف پایین حرکت دهید.این حرکت را برای هر پا ۸ بار تکرار کنید.

 حرکت هفتم

تقویت عضلات و تناسب اندام با حرکات پیلاتس

روی زمین دراز بکشید و دست و پا را کاملا” صاف و کشیده قرار دهید. سپس دست و پا را تا جای که می توانید بالا بیاورید تا بدن شما از پشت قوس بگیرد. دست ها را از کنار گوش هایتان بالاتر نبرید. در این حالت باید نوک انگشتان پا کاملا” در حالت کشیده باشد. سپس به موقعیت اول برگردید. این حرکت را ۳ تا ۵ بار تکرار کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.